Co a jak vaříme
Pivo na které je radost si skočit
|
Skřečoňský žabák
10° světlý
Světlé nepasterizované pivo.
Složení: voda, ječný slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 3,7%. |
|
Skřečoňský žabák
11° světlý
Světlé nepasterizované pivo.
Složení: voda, moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 4,6%
hořkost 33 IBU, barva 12 EBC. |
|
Skřečoňský žabák
13° polotmavý
Polotmavé nepasterizované pivo.
Složení: voda, moravský a karamelový slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 5,2%
hořkost 23 IBU, barva 36 EBC. |
|
Skřečoňský žabák
13° černý
Černé nepasterizované pivo.
Složení: voda, 4 druhy sladu, žatecký chmel červeňák, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 5,2%. |
|
Skřečoňský žabák
13° med-kaštan
Medové nepasterizované pivo. Složení: voda, 3 druhy sladu, žatecký chmel, včelí med z Jeseníků, kaštanové aroma, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 5,1% |
|
Skřečoňský žabák
15° medový
Medové nepasterizované pivo. Složení: voda, moravský a karamelový slad, žatecký chmel, včelí med z Jeseníků, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 6,2%
hořkost 30 IBU, barva 13,5 EBC. |
|
Skřečoňský žabák
16° india pale ale
INDIA PALE ALE je pivo, které se vyrábělo pro anglická královská koloniální vojska v INDII. Začalo se vařit kolem roku 1860 v Anglii. Žabák IPA je vařen ze 3 druhů sladu a z 6 druhů chmele. Chmelení probíhá 2x - nejprve během chmelovaru a podruhé v ležáckém tanku
již za studena (Dry Hopping).
Obsah alkoholu 6,8%
hořkost 68 IBU, barva 36 EBC.
|
|
Skřečoňský žabák
american amber ale
Žabák AMERICAN AMBER ALE je vařen
ze 3 druhů sladu a 2 druhů chmele. Chmelení probíhá 2x - nejprve během chmelovaru
a podruhé v ležáckém tanku již za studena (Dry Hooping). Tento speciál je svrchně kvašený.
Obsah alkoholu 5,1%.
|
|
Skřečoňský žabák
21° porter
Silné nepasterizované pivo. Složení: voda,
8 druhů sladu, 2 druhy chmele, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 9,1%
|
|
Skřečoňský žabák
15° sváteční
Sváteční Žabák je vařen ze 3 druhů sladu
a žateckého chmele - poloraný červeňák. Nepasterizované pivo pro chvíle sváteční pohody.
Obsah alkoholu 6,2%.
|
O našem pivu
Pivo vaříme poctivě, jedná se o klasickou dvourmutovou technologii: Základem je český slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice a voda. Kvašení mladiny po zchlazení probíhá v otevřených spilkách při teplotě 10 st. C po dobu 10 - 14 dnů. Správně vykvašené (už mladé pivo) stáčíme do ležáckých tanků. V ležáckém sklepě pivo dozrává podle druhů 30 a více dnů, speciály 60 - 90 dnů při teplotě 2 st. C.
Naše pivo je nepasterizované a není filtrované, proto je jeho životnost kratší než u europiv. Kdo však jednou ochutná …
Zvláštní nabídka
Zájemci o vlastní pivo si mohou uvařit pod naším vedením svoji várku piva - minimální množství je 500 litrů.