Skřečoňský žabák menu Kam si skočit na Skřečoňského žabáka O pivovaru Co vaříme

Co a jak vaříme

Pivo na které je radost si skočit

Skřečoňský žabák
10° světlý

Světlé nepasterizované pivo.
Složení: voda, ječný slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 3,7%.

Skřečoňský žabák
11° světlý

Světlé nepasterizované pivo.
Složení: voda, moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 4,6%.

Skřečoňský žabák
13° polotmavý

Polotmavé nepasterizované pivo.
Složení: voda, moravský a karamelový slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 5,2%.

Skřečoňský žabák
13° černý

Černé nepasterizované pivo.
Složení: voda, 4 druhy sladu, žatecký chmel červeňák, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 5,2%.

Skřečoňský žabák
15° medový

Medové nepasterizované pivo. Složení: voda, moravský a karamelový slad, žatecký chmel, včelí med z Jeseníků, pivovarské kvasnice.
Obsah alkoholu 6,2%.


Skřečoňský žabák
16° india pale ale

INDIA PALE ALE je pivo, které se vyrábělo pro anglická královská koloniální vojska v INDII. Začalo se vařit kolem roku 1860 v Anglii. Žabák IPA je vařen ze 3 druhů sladu a z 6 druhů chmele. Chmelení probíhá 2x - nejprve během chmelovaru a podruhé v ležáckém tanku
již za studena (Dry Hopping).
Obsah alkoholu 6,8%.


Skřečoňský žabák
american amber ale

Žabák AMERICAN AMBER ALE je vařen
ze 3 druhů sladu a 2 druhů chmele. Chmelení probíhá 2x - nejprve během chmelovaru
a podruhé v ležáckém tanku již za studena (Dry Hooping). Tento speciál je svrchně kvašený.
Obsah alkoholu 5,1%.

Skřečoňský žabák
21° porter

Silné nepasterizované pivo. Složení: voda,
8 druhů sladu, 2 druhy chmele, pivovarské kvasnice. Obsah alkoholu 9,1%.


Skřečoňský žabák
15° sváteční

Sváteční Žabák je vařen ze 3 druhů sladu
a žateckého chmele - poloraný červeňák. Nepasterizované pivo pro chvíle sváteční pohody.
Obsah alkoholu 6,2%.

 

O našem pivu

Pivo vaříme poctivě, jedná se o klasickou dvourmutovou technologii: Základem je český slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice a voda. Kvašení mladiny po zchlazení probíhá v otevřených spilkách při teplotě 10 st. C po dobu 10 - 14 dnů. Správně vykvašené (už mladé pivo) stáčíme do ležáckých tanků. V ležáckém sklepě pivo dozrává podle druhů 30 a více dnů, speciály 60 - 90 dnů při teplotě 2 st. C.

Naše pivo je nepasterizované a není filtrované, proto je jeho životnost kratší než u europiv. Kdo však jednou ochutná …

 

Zvláštní nabídka

Zájemci o vlastní pivo si mohou uvařit pod naším vedením svoji várku piva - minimální množství je 500 litrů.

 

 

Minipivovar
Skřečoňský žabák

Bohumín-Skřečoň
ul. Blatná 554
tel. +420 608 539 588
e-mail: skreconskyzabak@seznam.cz
Skřešoňský žabák © 2011
webdesign: petrgondek.cz
facebook